Данас је традиционално у нашој школи уприличена Светосавска академија у част српског просветитеља и архиепископа аутокефалне Српске цркве- Светог Саве.
“Свети Сава је одредио крст којим се крстимо, језик којим говоримо, писмо којим пишемо, пут којим идемо. И тај пут, и тај језик, и то писмо, и тај крст нису изван нас, него у нама и не можемо их изгубити ако не изгубимо себе и своју душу.” (Матија Бећковић)
Култ Светог Саве вијековима је присутан у српској култури. Због свих заслуга: први српски просвјетитељ, први српски архиепископ, први српски законодавац и народни учитељ- црква га проглашава за свеца. Због спаљивања постаје и великомученик.
Свети Сава, Савиндан, званично је почео да се прославља као школска слава 1823. године по наредби кнеза Милоша Обреновића.
Разна дјела просвјетног и културног значаја у српским срединама вијековима су обављана на Савиндан. Зато и данас нека свијетли име најмлађег сина великог жупана српског Стефана Немање, Растка Немањића који је ово име добио на крштењу, а чије је значење “онај који узраста у слави” за њега постало својеврсно знамење.
Свим ученицима, наставницима, као и запосленима у области образовања честитамо школску славу – Светог Саву!